Projekt : „Remeslo na našej škole“

Vyšívaná záložka a kľúčenka

Zámerom projektu je priviesť jednoduchú remeselnú tvorbu priamok k deťom. 
Projekt má v deťoch vzbudiť záujem o ručné práce, oboznámiť ich s našími tradíciami a naučiť sa novú zručnosť. Podporiť ľudovú tvorbu a myslenie detí smerom k slovenskému dedičstvu.

Doniesť tvorivú aktivitu do obcí,  pre svojich žiakov – Sliač, Valaská, Malatiná.

Čo je cieľom nášho projektu?

„Remeslo na našej škole“ je cyklus remeselných prác určených pre deti na základnej škole.

Cieľom  projektu je doniesť ľudovú tvorbu k deťom, ktoré rady tvoria rukami, važia si naše tradície a chcú sa ďalej zdokonaľovať.

Vďaka tomuto projektu sme sa venovali jednej z tradičných textilných techník, vyšívaniu, krížikovej výšivke.  Projekt na našej škole som zrealizovala so žiakmi 5. a 6. ročníka v rámci krúžku Tvorivé dielne, kde sa venujeme aj tradičným technikám.

Žiaci sa z doručenej zásielky a krabičiek veľmi tešili. Pracovali so záujmom a od srdca. Niektorí pracovali podľa priloženej predlohy, niektorí boli tvoriví a postupovali podľa vlastnej fantázie. Získali nové zručnosti a krásne výrobky.

Mňa teší, že tento projekt priniesol remeslo priamo k deťom. Aj touto prácou sme sa vrátili k svojim predkom, ktorí si v minulosti všetko vedeli vyrobiť sami, svojimi rukami. Práca ich bavila, napľňala a všetko čo robili, robili s láskou.

Žiaci poznajú a vážia si naše tradície. Verím, že osvojené vedomosti a zručnosti budú odovzdávať ďalej, aby sa nezabudlo na tích, ktorí túto krásu vytvorili pre nás.

 Ja a moji žiaci ďakujeme veľmi pekne  pani Barbore Timkovej autorke projektu za všetko, čo  v rámci projektu pre nás a našich žiakov urobila.

2022_06_25 Mgr. Oľga Vonkomerová a žiaci ŽŠ A. Sládkoviča Sliač.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *